• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Районна естафета пам'яті перейшла до Лідіївської ЗОШ –ІІ ступенiв

Районна естафета пам'яті перейшла до Лідіївської ЗОШ –ІІ ступенiв

2015-10-13

Районна естафета пам'яті перейшла до Лідіївської ЗОШ –ІІ ступенiв

«Душу й тіло ми положим за нашу свободу…»

Війна. Просто слово. П`ять літер. Але скільки асоціацій пробуджує в нас воно! Біль, героїзм, патріотизм, туга, ненависть та любов. 23 роки Незалежності Україна, на щастя, не знала війни. Наш народ пишався тим, що у складі 90-ті Україні вдалося зберегти мир. Але війна не обійшла нашу державу тепер. Знову наші мужні хлопці ідуть захищати свою Батьківщину, щоб у нас було мирне небо над головою, вони йдуть заради нас з вами. Серед них є і наші односельці: Подорога О. В., Харченко І. А., Безін Б.І., Гусаренко Л. П., Демченко І. В., Афонін І. В.,Афонін Р. В., Чернявський Є. В., Гараджій О. В., Караман С. М., Валах О. В. Їх імена викликають гордість у всіх нас. . Слова «Слава Україні – Героям слава» перестали бути лише вітанням. Нині це віддання особливої шани тим, хто у напружений, найкритичніший і найважливіший момент життя нашої країни не відступив і пожертвував собою заради своєї Батьківщини. Це вітання є засвідченням справжнього подвигу патріота. Коли перед очима проходять кадри з новин, фото поранених та загиблих героїв, ми розуміємо, що слова «душу й тіло ми положим за нашу свободу» став для сучасної історії української нації не просто словами з гімну, це стало станом нескореної душі, це стало викликом для всіх і для кожного, для тебе і для мене. Нашим бійцям, які захищають суверенітет України у східних областях, важливо відчувати і знати, що про них не забули. Допомога і підтримка дуже важлива для кожного з нас. Учні та педагоги школи долучилися до волонтерської роботи: провели благодійну ярмарку « Поділись своїм теплом», зібрані кошти були передані нашим землякам, підтримували воїнів АТО листами і малюнками з добрими, теплими словами вдячності. Адже всім відомо, що дитяче слово, зроблений власноруч малюнок чи оберіг мають неабияку силу.

«Душу й тіло ми положим за нашу свободу…» Під таким гаслом 13 жовтня у Лідіївській ЗОШ І – ІІ ступенів відбувся урочистий захід, присвячений святу Покрови Святої Богородиці та Дню Захисника України, який цього року вперше ми відзначаємо згідно з указом Президента України. Співпав цей захід із ще однією подією: датою передачі альбому районної естафети пам’яті «Вони відстоюють свободу та незалежність України».

На святі були присутні односельці - учасники АТО Чернявський Є.В., Харченко І.А., Гусаренко Л.П., Безін Б.І., сільський голова Бабанська Н.В. , батьки. Розпочалося свято з виконання Державного Гімну, директор школи Безіна Л.Н. познайомила присутніх з метою, завданням та умовами проведення естафети. Учні школи Ярошенко Д., Юшков С., Ярошенко О., Гараджій О., Юшкова А., Ситінська М. читали поезію, присвячену захисникам України. Із словами подяки до присутніх звернулася Бабанська Н.В. Та з великим захопленням учасники заходу слухали розповідь Гусаренка Л.П. та переглянули кадри, які були зняті під час бойових дій на Сході країни. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять тих героїв, що не повернулися з жорстокої війни.

Під час зустрічі всі подумки помолилися за Україну, переглянувши відеоролик О.Вінника«Молитва за Україну». Справжнім сюрпризом для наших односельців – учасників АТОстав фільм «Воїни Світла, воїни Добра», створений учнями. У виконанні Афоніної Маргарити прозвучала пісня «Аист на крыше».

І наостанок зворушливої зустрічі до дорогих наших бійців школярі звернулися із побажаннями та подарували виготовлені власноруч обереги та листи.

Кiлькiсть переглядiв: 177

Коментарi